26 Nisan 2015 Pazar

Sucuklu Mantarlı Pizza


  
   Çook uzun zaman oldu ben buralardan kaybolalı. Ama döndüm hemde bu muhteşem pizza tarifiyle. Yeni tarifler denemeye çalışıyorum genellikle ama bir de sürekli yaptığım vazgeçilmez lezzetlerim var ki bu da onlardan biri. Özgür çok küçükken, geceler bizimken kaç gece pizza yapıp yedik haddi hesabı yok. Sucuklusu, kavurmalısı, ton balıklısı... Hepsi de birbirinden güzel. Normalde çok mütevazi biriyimdir ama ne Dominos'u ne Pizza Hut'ı benim pizzamın yerini tutamaz :) bu kadar da iddialı konuşuyorum. Şimdi sucuklu, mantarlı tarifi paylaşıcam. Nice pizzalı günlere, gecelere :)



Malzemeler : 

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya 
1 tane küp şeker
1 çay kaşığı tuz
Un

Üzeri için :
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı ketçap
1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Dilimlenmiş sucuk
7-8 tane kültür mantar 
Konserve mısır
5-6 tane çeri domates
4-5 tane sivri biber
Doğranmış yeşil zeytin
Tuz, kekik, karabiber, pulbiber 
Ben biçırpıda zahter diye bir baharat karışımı kullandım.



Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup karıştırın.
Unun ortasını açın, sütle karıştırdığınız mayayı ve sıvı yağı ortasına dökün.
May0aya direk değmeyecek şekilde tuzu kenardaki unların üzerine dökün.
Ortadan başlayarak hamurunuzu yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan kıvam aldıktan sonra üzerini hava almayacak şekilde streçleyin veya bir poşet geçirin ve 30-45 dakika mayalanması için oda sıcaklığında bırakın.
Bu esnada pizzanın üst malzemelerini hazırlayabilirsiniz.
Hamur iki katına çıktığında yağlanmış bir tepsiye hamuru elinizle tepsiye yayın.
Salça ve ketçabı az bir suyla inceltin, içine baharatları da koyup karıştırın ve hamurun üzerine sürün. Dilerseniz ince doğranmış domates de kullanabilirsiniz.
Üzerine kaşar peynirin yarısını yayın. Diğer yarısını da üzerine kullanacaksınız.
Sırasıyla mantar, sucuk, biber, domates, mısır, zeytini de koyup 180 C derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan kalan kaşar peyniri de üzerine döküp 2 dakika kadar kapalı fırında bekletin.
Üzerindeki kaşar eriyince fırından alın ve kesinlikle sıcak servis yapın.


Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme