7 Mayıs 2014 Çarşamba
Sütlü Un Helvası
Üniversite zamanlarında can sıkıntısından ne yapacağımızı şaşırdımız bir anda gazetede görmüştüm bu tarifi. İlk helva deneyimim. Yaptık oldu, çok da güzel oldu. O gün bu gündür un helvası budur benim için. İçinde süt ve vanilya olduğu için klasik un helvasına göre daha aromalı ve lezzetli oluyor. Deneyin asla pişman olmayacaksınız...
Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ (Ben 2/3 su bardağı kullanıyorum)
1 su bardağı un
Şerbeti için :
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
Yapılışı :
Şerbet için süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Sütü kaynatmayın.
Şeker eriyince ateşten alın, vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
Başka bir tencereye yağı ve unu koyun, kısık ateşte un kavrulup hafif koyu bir renk alana kadar, sürekli karıştırarak kavurun.
Kavrulan unun üzerine soğuyan şerbeti iki veya üç kerede ekleyin ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Yalnız dikkatli olun! Sütü eklediğiniz an çok fazla buhar yükseliyor, yanmayasınız.
Kısık ateşte şerbeti una yedirene kadar yani un, helva kıvamını alana kadar bastırarak karıştırın. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verin ve servise hazırdır.
Afiyetle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder