15 Haziran 2014 Pazar

Parfe ve Babalar Günü




   Bu kadar lezzetli ve pratik bir şeymiş de bu parfe ben neden ertelemişim bugüne kadar anlamadım.  İçini istediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz. Yapıp buzluğa kaldırın ve canınız ne zaman isterse o zaman yiyin, ister ertesi gün ister bir ay sonra. Bu sıcaklarda içinizi serinletsin.



  
  Bütün babaların, başta babam ve eşim olmak üzere babalar günü kutlu olsun. Bu parfe de bizim evin babasına, ilk babalar gününde, babalar günü tatlısı olsun :)





Malzemeler : 


1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
5 dolu yemek kaşığı vanilyalı dondurma (200 ml) 
Yarım paket pötibör bisküvi (ben amonyaklı pastadan artan hamurları kullandım)
Bir çay bardağı kırılmış ceviz
Damla çikolata 






Yapılışı : 

Kremşantiyi sütle çırpıp hazırlayın.
İçine dondurmayı da ekleyip çırpın.
Bisküvileri, cevizleri ve damla çikolataları da ekleyin karıştırın.
İstediğiniz bir kalıbı streç filmle kaplayın ve içini karışımla doldurun ve buzluğa koyun.
En az 5-6 buzlukta bekletip soğuk servis edin.


Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder