11 Haziran 2014 Çarşamba

Ağlayan Pasta


   Bu lezzetli pastaya neden ağlayan pasta dedikleri meçhul. Ya kek fazlaca ıslak olduğu için ya da üzerine dökülen sos kenarlardan aktığı için olsa gerek. Eğer ikinci tespitse benim pasta ağlamıyor.  
Siz akışkan bir kıvam isterseniz sos tarifindeki nişastayı çıkarın ve pastanızı ağlatın.



Malzemeler : 

Kek için :
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Kekin üzerine dökmek için :
1,5 su bardağı süt 

Arası için :
1 paket kremşanti
1 su barğı süt

Sos için : 
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)




Yapılışı : 

Yumurta ve şekeri çırpın.
Şeker eriyince süt ve kakaoyu ilave edin çırpın.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış orta boy borcama dökün ve 180 C derecede keki pişirin.
Pişen kekin üzerine (kek sıcakken) 1,5 su bardağı sütü her yerine gelecek şekilde dökün ve soğumaya bırakın.
1 su bardağı sütle hazırladığınız kremşantiyi soğuyan kekin üzerine sürün.
Sos içinse bütün malzemeleri bir tencere koyun ve karıştırarak kaynayana kadar pişirin ve biraz soğumaya bırakın. Arada bir karıştırın ki sosun üstü kabuk olmasın.
Soğuyan sosu da kremşantinin üzerine dökün.


Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder