13 Haziran 2014 Cuma

Şekerpare


  
   Fark ettim de  hep tatlı tarifi paylaşmışım üst üste. Yapması da yemesi de keyifli meretin. Bu gece overdose yaptım. Şekerpare de onlardan biri. İstek üzerine yapıldılar yoksa pek bi aram yoktur kendisiyle. Genelde erkek milletinin göz bebeğidir :)



Malzemeler :

1 paket margarin (oda ısısında)
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
4-5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Fındık

Şerbet için:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu


Yapılışı :

Şerbet için su ve şekeri kaynatın. kaynamaya başlayınca 1-2 damla limon suyu ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Hamur için önce margarin, şeker, yumurtayı yoğurun.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Un miktarında değişiklik gösterebilir bu yüzden kontrollü ekleyin.
Orta sert bir hamur olacak.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve tepsiye dizin ve ortalarına fındık batırın.
180 C derece fırında kızarana kadar pişirin. Rengi beyaz kalmasın.
Fırından çıkan hamurları 2-3 dakika bekletip üzerine ılıyan şerbeti dökün.
Önemli nokta şekerpare sıcak şerbet ılık olacak.
Şerbeti çekene kadar beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


Afiyetle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder