2 Haziran 2014 Pazartesi

Amonyaklı Pasta



    Amonyaklı pasta mı olur dediğinizi duyar gibiyim. Aynı şaşkınlığı bende yaşadım ama oluyormuş hemde yeni bir şey değil çok eskiden beri yapılan bir tarifmiş. İlk duyduğumda aklıma kimya dersinde laboratuvarda kokladığım amonyak şişesi geldi. Ne berbat bir kokuydu o öyle. Aynı koku hamurlar pişerken de geliyor ama yerken kokudan eser yok. Toz amonyak, kabartma tozu yerine bisküvi, kurabiye ve kraker üretiminde kullanılıyormuş meğer. 
   
  Yapımı biraz oyalayıcı ama denemeye değer. Toz amonyağı aktarlarda bulabilirsiniz.



Malzemeler : 

2 yumurta
1 fincan toz şeker
1 fincan süt
1 fincan erimiş margarin
1 yemek kaşığı toz amonyak (tepeleme)
3,5 su bardağı un

Krema için : 
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket kakao 



Yapılışı : 

Hamuru için önce yumurta ve şekeri çırpın. 
Erimiş margarini ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
En son unu ve amonyağı ekleyip yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru dokuz eşit parçaya bölün ve her parçayı çok ince olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamurları tek tek önceden ısıtılmış 170 C derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.


Pişen hamurlarınızın kenarları biraz biraz biçimsiz olacaktır. 
Pastanın muntazam olması için fırından aldığınız hamurların üzerine bir tabak koyup (üzerine fazla bastırmayın kırılabilir) hepsinin tek tek kenarlarını bıçakla kesin. Böylece bütün hamurlar eşit olacaktır.



Krema için bütün malzemeyi bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
En alta hamur üzerine krema olacak şekilde üst üste yerleştirin ve dokuz katlı pastanız hazır. 


Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme