28 Mayıs 2014 Çarşamba

Mısır Gevrekli Pasta


  
  Can sıkılır, tatlı bir şeyler yapmak istenir, eldeki malzemelere göz atılır ve uzun zamandır yüzüne bakılmayan, kenarda kalmış cornflakesler göze çarpar. Bunun üzerine biraz blog gezintisi sonucunda bir tarife karar verilir. 
  
  Tarifi damak tadı adlı blogdan aldım fakat ufak tefek değişiklikler yaptım. Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
  
  İlk tadına baktığımda beklentimi karşılamadı.Artık ne hayal ettiysem hayal kırıklığı oldu. Bekledikçe güzelleşti, tadına bakanlar beğendi. Denemeye değer. Geceden yapıp ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz.




Malzemeler :

1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için :
3 su bardağı mısır gevreği
50 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt



Yapılışı :  

Krem şantiyi 1 bardak sütle kıvam alana kadar çırpın.
Şekeri ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyip tekrar çırpın.
En son unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Yağladığınız orta boy bir borcama karışımı dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin. 
Kek hamurundan daha koyu bir kıvamı olacak.
Önceden ısııttığınız 175 C derece fırında 20 dakika pişirin.   



Tereyağını eritin, üzerine şekeri ve sütü ekleyip kaynayınca ocaktan alın ve mısır gevrekleriyle karıştırın.
Fırından aldığınız kekin üzerine dikkatlice bu karışımı yayın.
Tekrar 175 C derecede 20 dk pişirin.

                   

Fırından çıkardıktan bir süre sonra kabarık olan pastanız sönerse korkmayın, orjinali de böyle zaten.


Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder