2 Mayıs 2014 Cuma

Semizotlu Ayran Çorbası


     
   Semiz otunu benim gibi pişmiş sevmeyenler için iyi bir alternatif bu çorba. Yaz çorbası... Bu arada semiz otu en fazla omega-3 içeren sebzelerden biri. Tüketmekte fayda var deyip tarife geçiyorum. 



Malzemeler :
( 2 Kişilik )

1 çay bardağı pilavlık bulgur ( ya da buğday )
Yarım demet semizotu
1 kutu (küçük) konserve mısır
2 su bardağı yoğurt
Su
Tuz, pul biber, kuru nane 




Yapılışı :

1 çay bardağı bulgur ya da buğdayı haşlayın. Piştikten sonra fazla suyu süzün ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı yoğurdu sulandırın. Koyu bir ayran olması gerekiyor.
Semiz otu yapraklarını tek tek koparın, doğramayın ve ayrana ekleyin.
Soğuyan haşlanmış bulguru, konserve mısırı, tuzu da ekleyin.
Üzerine pul biber ve kuru nane dökün.
Çorbanız 5 dakikada hazır.


Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder