5 Mayıs 2014 Pazartesi

Domatesli Ekmek Dilimleri


    Bu ekmekcikleri bilmeyen, yemeyen yoktur herhalde. Kahvaltı için düşünürsek masadaki tüm kahvaltılıkların buluşması gibi. Yanına da bir bardak çaydan başka bir şey istemez.

   Çok sevgili eşim Yılmaz'a, fikir vermesi açısından çektiğim fotoğrafları gösterdiğim an aldığım tepki 'bunu mu koyacaksın bloga! Bu ne! Çok basit pehh' oldu. Anlatmasını istedim ve aldığım cevap tatmin etmeyince yayınlamam gerektiğine karar verdim. O zaman Yılmaz'a gelsin bu tarif :) Çoğu mutfak insanına da hatırlatma olsun.




 Malzemeler :

6 dilim bayat ekmek
4 orta boy domates
1 kase beyaz peynir
2 tane yeşil biber
5-6 tane yeşil zeytin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kekik, pulbiber

Alternatif çok, isteğe göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Maydonoz, siyah zeytin, mısır, sucuk, tereyağı v.s.

Yapılışı : 

Domatesleri küp küp doğrayın.
Peyniri çatalla ezip domatese ekleyin.
Biberleri ve zeytinleri de doğrayın.
Baharatları ve yağı ekleyip hepsini karıştırın.
Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine karışımdan koyup 180C fırında yaklaşık15-20 dk, ekmekler kızarana kadar pişirin.


Afiyetle...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder